Image Image Image Image Image


© Copyright 2013 | Fenixthuy
 

Scroll to Top

To Top

Projectes

I FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE POBLET I FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE POBLET I FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE POBLET I FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE POBLET I FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE POBLET I FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE POBLET

On 03, Oct 2013 | In | By Fenixthuy

I FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE POBLET

La música dóna una ànima al cor
i ales al pensament
[Plató]

Situat al peu de les muntanyes de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà, la bella arquitectura cistercenca del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet i la seva comunitat monàstica acullen aquest estiu el I Festival de Música Antiga de Poblet sota el títol de Mil i Una nits de Músiques.

Un probrama concebut per omplir tres nits d’agost de belles músiques de la mà dels conjunts Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations dirigits pel Mestre Jordi Savall.

El Reial Monestir de Poblet va rebre l’any 1991 la distinció de Patrimoni Mundial per la UNESCO i és actualment un important epicentre religiós i cultural on espiritualitat, art i paisatge es donen la mà. Jordi Savall va ser nomenat l’any 2008 Artista per la Pau dins el marc del programa d’Ambaixadors de Bona Voluntat de la UNESCO. Res millor que omplir aquest monument de l’arquitectura religiosa catalana amb tres concerts d’estiu d’un dels més importants representants a casa nostra de l’excel·lència interpretativa de repertoris medievals i barrocs com Jordi Savall. El I Festival de Música Antiga de Poblet té voluntat de convertir-se en el marc de referència d’unes propostes musicals originals, variades, atractives i obertes a tot tipus de públic, amb una clara vocació de consolidar-se com un dels festivals d’estiu ineludibles, ara a la Catalunya sud.

[Il·lustració del tríptic del Festival Antoni Colomer]